Рецепт Бехеровки
Опис: Бехеровка — це відмінний чеський лікер, який містить безліч корисних речовин. Раніше його використовували як лікувальний еліксир. Завдяки нашому набору спецій кожен зможе приготувати цей ароматний напій в домашніх умовах.
ВАМ ЗНАДОБИТЬСЯ:
- 2.4 л спирту міцністю 50–55%
- Набір спецій Hot Rod для лікеру в стилі Becherovka (розрахований на 3 л готового продукту)
- 250–300 г цукру
- 750 мл води
ПРИГОТУВАННЯ:
- Покласти всі спеції в ємність і залити їх спиртом. Щільно закрити і поставити в темне, тепле місце (можна біля батареї для пришвидшення екстракції).
- Настоювати 7 днів, періодично струшуючи.
- Після цього процідити настій через дрібне сито або кілька шарів марлі.
- Порада: перед фільтрацією продегустуйте настій — якщо аромат і смак здаються слабкими, залиште ще на 1–2 дні.
- Приготувати сироп: розчинити 300 г цукру у 450 мл води, підігріти на вогні, постійно помішуючи. Не доводити до кипіння.
- Охолодити сироп до кімнатної температури, зняти пінку, якщо є, і додати в настій.
- Додати ще 300 мл води у каструлю, де варився сироп, обполоснути її і теж влити до настоянки.
- На виході повинно вийти близько 3 л готового продукту.
- Альтернатива: замість цукру можна використати фруктозу (вона в 1,7 разу солодша за звичайний цукор).
- Після змішування настою та сиропу ваша домашня Бехеровка готова!
Результат: Ви отримаєте смачний і ароматний лікер, яким заслужено пишається чеська нація.


